söndag 8 februari 2009

9,5 timmar!

4-åringen är sjuk! Riktigt sjuk! Han brukar aldrig vara sjuk och om han mot all förmodan skulle bli det så blir det lindrigt! Men nu.... han har haft feber från och till i ca två veckor och igår så steg den upp mot 40! Vi hade ju varit på VC med han i torsdags och den läkaren sa då att om tempen går upp över 39 så skulle vi söka igen. Ja, vart åker man på lördag eftermiddag om man vill träffa en läkare? Jo, det blir ju barnakuten naturligtvis.
Väl där är vi ju inte högprioriterade så det blir en lång, lång väntan. 9,5 timmar var vi där sammanlagt! *suck*

Hur roar man sej då när man sitter där i väntrummet och man inte riktigt orkar titta på tv längre? Jo, man kollar ju naturligtvis in vad alla andra har för sej!!!!

Lyssnar på pappan som kommit in med sitt sjuka barn på morgonen och nu är på väg hem:
- Varför åker inte fler in på morgonen? Då är det ju bara att gå in och få hjälp med en gång, man slipper ju sitta och vänta. kläcker han ur sej till sin fru!

Gaaahhhaaaa!!!! Att jag inte tänkte på det!!!! Skulle naturligtvis sett till att min gulligan blivit sjuk på morgonen och inte på eftermiddagen när alla andras ungar blir sjuka!!!!

Kollar in mamman som kommer insusades med barn och pappan. Hon tar en nummer lapp precis som man ska, men sen då?! Hon står oförståendes och tittar upp i taket på en liten skylt där en massa nummer fladdrar förbi, tittar så på sin lapp och verkar inte få ihop det alls! Hon rådgör med pappan som oxå kollar upp i taket på samma skylt och sen med ett leende vänder sej till mamman. Det hon kollat in är larmskylten, vilka rum som larmar! Inte lätt när man har sjuka barn och man stressar upp sej!

En annan stor favorit är pappan som är på väg ut själv, fantiserar om att han nog bara ska ut och lägga på pengar på bilen! Han dundrar på och rakt in i dörrarna, pang! Dörrarna öppnas ju automatiskt när man går in men inte när man är på väg ut! Han stå där med ett lite förvånat uttryck i ansiktet, fladdrar lite med händerna framför deckarna som inte funkar... så ser han den stora lappen som talar om att man ska använda dörröppnaren till höger! *fniss*

Den absoluta värsta sortens männinskor att iakta är de som inte verkar lyssna, eller så gör de det men skiter i vad de hör! Ett föräldrarpar kommer in med två barn varav det ena är kräksjukt! Framme i kassan hör jag som ändå sitter en bra bit bort hur sköterskan säger att barnen ska sitta i ett speciellt anvisat väntrum och en av föräldrarna kan gå till pentryt för att hämta saft. Man vill ju minska spridningen av kräksjuka kan jag ju lätt lista ut!
Paret går med sina barn till väntrummet, mamman och ett av barnen går sedan till pentryt! Ja, ni läste rätt! Mamman tar med det barn som nyss kräkts på golvet till pentryt för att blanda lite saft! Trevligt! Nu vill iaf inte jag gå dit även om jag skulle bli tvingad till det... finns som tur är ett pentry till!
Varför ska det vara så svårt att visa andra människor hänsyn!!!! *suck*

Jaha, så det var alltså lite av vad jag roade mej med under lördagkvällen! Tillslut fick vi iaf komma hem och innan det veta att anledningen till varför killen är så dålig är att han har körtelfeber! Även kallad kyssfeber!!! Kan ju undras vad det är som egentligen händer på dagis när man inte är där! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det var ju inte kul att han fått Körtelfeber. Förstår att du funderar på vadh ahan har för sig på dagis! Hoppas att det ska ge med sig snart. Jobbigt för er att sitta så länge på akuten. Fattar inte att det ska ta så lång tid.

Anonym sa...

Lät inte så kul det där. Det är ju en sak att sitta där själv så många timmar, lite jobbigare dock att sysselsätta en fyra åring...

Skönt att ni fått reda på vad det var för "fel" med killen, kan tänka mig att det känns lugnande. Själv försöker jag alltid ställa diagnos själv, och det är ju alltid det värsta tänkbara som ploppar upp!;-)