lördag 11 juni 2011

19:e och 20:e veckan!

19:e veckan var en kort vecka... TRE dagar bara!

På måndag förmiddag rensade vi ogräs... med olika sortersredskap som vi fick prova på! Rensa ogräs är riktigt trevligt, man sitter antingen och småpratar med någon eller så faller man i nåt slags meditativt tillstånd... skönt!

Mindre skönt var att jag blev biten av något otrevligt odjur! Småbett som svullnade upp och kliade så jag höll på att bli lätt galen...*harkel, harkel* galnare än vanligt menar jag ju! Det kliar fortfarande lite... stackars mej eller hur?

På eftermiddagen var det självstudier. Vi hade bla ett grupparbete som skulle göras och det blev gjort!

Tisdagen var det föreläsning om växthus, orangerier, drivhus, des skillnader och funktioner... Även en genomgång på en inlämningsuppgift vi haft tidigare om Gunnebos vårdprogram.
Eftermiddagen var det dags för mer självstudier... jag pluggade hemma... eller slappade mest kanske... minns inte riktigt...

Onsdagen var det ergonomiföreläsning! Så himmla bra! Att förstå varför man inte ska böja eller sträcka sej och jobba i fel ställning gör att det förhoppningsvis ska bli lättare att göra saker på rätt sätt ist!
En härlig lunch blev det innan hemgång, med trevligt sällskap av fröknarna LS och KP!
Eftermiddagen kunde jag ju tyvärr inte närvara... det var drop in på fritids = massor mad kakor! *mums*

20:veckan...

Måndagen var ju ledig den med då det var Sveriges egen dag!

Tisdagen började med ett studiebesök på Djupedals plantskola. Där odlades massor med perenner! Det var så fint där och det låg på en plats jag aldrig trott fanns så nära GBG... Vackert! Kul, intressant och inspirerande studiebesök blev det!


Eftermiddagen ägnades åt sticklingar från olika växter... Ta ett blad, ta en bit och sätta ner direkt i jord eller ta en bit och sätta i vatten först mm mm mm....

Onsdagen blev det ogräsrensning igen! Härligt!

Eftermiddagen gick vi ut i skogen för lite naturfasination! Ligga på en stock eller ett berg och titta rakt upp i luften... rakt upp i en trädkrona, slappna av och bara vara, lyssna på ljud som vindens sus... Märkligt att det kan vara så skönt och att man ändå inte gör något sådant förrens nån säger till en att man borde prova... Så gå ut och prova nu!!!
En halv lång promenad upp till kolmilan, gott vatten och qigong...

Torsdagen... Förberedde bäddar inför gröngödsling... Grepa, kratta, mäta, kratta... sen sådd... Honungsört!
Eftermiddagen blev extra ledigt då vår lärare var sjuk!

Fredagen var redovisningsdag! *hua* Ingen gillar att redovisa, men det gick bra för alla tycker jag! Sista gruppen hade sin redovisning i skogen och då dök mister Groda upp!

Eftermiddagen blev det mer Botanik... med en rundvandring i trädgården där vi tittar på växterna och ser vilken familj de tillhör... Rosaceae, Liliaceae, Iridaceae... korgblommiga, korsblommiga, flockblommiga, kransblommiga... det snurrar i huvet men är kul ändå!!! :D

Inga kommentarer: